Які обіцянки політики мають виконати в листопаді

Читать на русском

Наближається кінець року, й незабаром «Слово і Діло» підбиватиме підсумки, хто й скільки своїх обіцянок встиг виконати. Сьогодні ми дивилися, що в політиків у планах на листопад.

У листопаді точно мають запустити потяг із Києва до аеропорту «Бориспіль», таку обіцянку давали три чиновники: прем'єр-міністр Володимир Гройсман, віце-прем'єр Володимир Кістіон і міністр інфраструктури Володимир Омелян. Відзначимо, що будівництво залізничної гілки коштувало близько 580 млн грн. На експресі вже проїхався Гройсман. «Здаємо залізничну гілку майже на місяць раніше запланованого. Представили проект у лютому, а в листопаді вже можна буде потрапити до аеропорту зручно й без заторів, буквально за 35 хвилин», – зазначив глава уряду.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак цього місяця має подати на розгляд Кабінету міністрів базовий законопроект про відходи. Буквально днями «Слову і Ділу» повідомили в міністерстві, що документ уже створений. Після узгодження з іншими профільними міністерствами буде розпочата процедура його внесення до парламенту.

Кілька разів уже переносилися терміни початку роботи Державного бюро розслідувань. Нова дата – листопад 2018-го. «Ми почнемо роботу з тими ресурсами, які є: без відповідного приміщення, оперативних підрозділів та керівної ланки. Але з бажанням довести, що Державне бюро розслідувань розпочне роботу як правоохоронний орган. Це станеться в листопаді цього року відразу після призначення на посади слідчих територіальних управлінь», – пообіцяв очільник відомства Роман Труба.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій запевняв, що восени ініціюватиме розгляд пропозицій щодо реформування парламенту. Відповідно, листопад – це дедлайн для Парубія. Як і для Радикальної партії, яка, згідно з обіцянкою Ігоря Мосійчука, має домогтися підвищення кримінальної відповідальності за водіння в нетверезому стані.

Народний депутат-утікач Олександр Онищенко восени обіцяв оприлюднити другу плівку з голосом президента Петра Порошенка, на якій обговорюється Юлія Тимошенко.

Кілька своїх боргів у листопаді має закрити й місцева влада. Мер Києва Віталій Кличко щосили готується до зими, обіцяв до її початку придбати снігоплавильні комплекси: «Хочу нагадати, що понад 1600 кілометрів доріг, які потрібно розчистити, закуповуємо нову спецтехніку, закуповуємо зараз перші в Україні снігоплавильні машини. Ми купуємо зараз дві такі машини». А голова Одеської обладміністрації Максим Степанов до грудня має відкрити в області 32 опорні школи.

Детальніше – на інфографіці.

Які обіцянки в жовтні давали члени Кабінету міністрів, читайте в нашому дайджесті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: