Рада передала Андріївську церкву в користування Константинополю

Читать на русском
Верховна Рада передала Андріївську церкву в постійне користування Вселенському патріархату.

Верховна Рада ухвалила в цілому президентський законопроект №9208, яким погодила передачу Андріївської церкви Вселенському патріархату для проведення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій.

Сама будова при цьому залишиться в державній власності.

Порошенко прокоментував передачу Андріївської церкви Вселенському патріархуПорошенко заявив, що рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху погоджене з церковними ієрархами.

«За» з другого разу проголосували 237 народних депутатів (спочатку – 216 голосів), пише «Слово і Діло».

Андріївську церкву передадуть у безоплатне постійне користування Вселенському патріархату для здійснення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій за умови, що Вселенський патріархат дотримуватиметься законодавства про охорону культурної спадщини.

При цьому передання споруди в користування тягне виключення її з переліку нерухомих об'єктів культурної спадщини заповідника «Софія Київська».

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко зареєстрував законопроект у Верховній Раді 17 жовтня.

Раніше представник президента в парламенті Ірина Луценко заявила, що найближчим часом Порошенко внесе до Верховної Ради ініціативу про передачу Андріївської церкви в постійне користування Вселенському патріарху. Сам Порошенко заявив, що рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху погоджене з церковними ієрархами.

Також повідомлялося, що голова УАПЦ готовий передати Андріївську церкву Вселенському патріархату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: