Які законопроекти обіцяли відстоювати в Раді мажоритарники Київської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати від одномандатних виборчих округів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми розбирались, які законодавчі ініціативи обіцяли відстоювати в парламенті мажоритарники Київської області.

В області дев'ять мажоритарників, усі вони давали відповідні обіцянки. Олександр Онищенко, який наразі переховується від правоохоронних органів України, провалив передвиборчу обіцянку запровадити інститут відкликання депутатів сільської, селищної, міської та обласної рад. За два законопроекти – «Про місцеві вибори» (передбачав можливість дострокового припинення повноважень депутатів місцевих рад) і «Про статус депутатів місцевих рад (про відкликання депутатів місцевих рад)» – депутат не голосував. І своїх законодавчих ініціатив не вносив.

Михайло Гаврилюк торік пообіцяв ініціювати в парламенті заміну слів у гімні України. Мало того, що нардеп відповідний законопроект не зареєстрував, пізніше він відмовився від своєї обіцянки. «Я нічого не обіцяв і запитів не отримував», – заявив він у січні «Слову і Ділу».

Але в 2017 році йому вдалося виконати обіцянку провести всі найнеобхідніші реформи до кінця року. Гаврилюк підтримав законопроект «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», пенсійну та медичні реформи.

У своїй передвиборчій програмі Сольвар пообіцяв домагатися поновлення статусу Фастова як міста обласного підпорядкування з поверненням податкової й митної служб та інших органів державної влади. Однак станом на вересень 2018 року парламентар не надсилав запитів з метою відновити статус Фастова. Відповіді на запит «Слова і Діла» про те, як просувається виконання обіцянки, він також не надав. Тому його запевнення вважаємо невиконаним.

Віталій Гудзенко запевнив, що не голосуватиме за скасування державного свята 8 березня. Крім того, народний депутат виконав обіцянку не голосувати за продаж землі. У Раді він підтримав продовження мораторію на продаж до 1 січня 2019 року.

Своєю чергою Олександр Марченко під час голосування за продовження мораторію був відсутній і провалив обіцянку заборонити торгівлю землею сільськогосподарського призначення. Впорався Марченко з обіцянкою зобов'язати всіх державних службовців використовувати українську мову на роботі та під час публічних виступів. Він віддав свій голос за законопроект «Про державну службу», який передбачає надання українській мові статусу мови офіційного спілкування посадових осіб державних органів та органів місцевого самоврядування.

Сергій Міщенко ще в 2015 році пообіцяв підтримати заборону на перехід народних депутатів з однієї фракції до іншої. Поки лише Володимир Гройсман ініціював законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо організації роботи Верховної Ради України», але він був знятий із розгляду.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми аналізували, що мажоритарники Києва обіцяли зробити в галузі медицини та освіти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: