Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у червні

Читать на русском

Перед парламентськими канікулами народні депутати активізували свою законотворчу діяльність: у червні були зареєстровані 169 нових законопроектів. Ще два вніс президент України Петро Порошенко, 12 – Кабінет міністрів України. «Слово і Діло» розбиралось, які фракції та нардепи напрацювали й зареєстрували найбільше законодавчих ініціатив.

Так, президент став ініціатором законопроекту про створення Вищого антикорупційного суду. Порошенко вніс його до Ради як невідкладний 19 червня, 21 червня він уже був ухвалений. Крім того, Порошенко зареєстрував законопроект «Про ратифікацію угоди між Україною та Швейцарською Конфедерацією про реадмісію», документ зараз перебуває на розгляді в профільному комітеті.

Які законодавчі ініціативи досі не підписані Головою Верховної РадиСпікер Верховної Ради Парубій не підписує два важливих «військових» законопроекти. Також він не поспішає візувати ще чотири постанови парламенту.

Лідером за кількістю поданих законопроектів, як і минулого місяця, стала фракція «Блоку Петра Порошенка» – 87 документів. Активніше за всіх у ній працювали Ірина Суслова та Ольга Богомолець. На рахунку «Народного фронту» 78 проектів закону. Леонід Ємець причетний до розробки семи – найкращий показник у фракції.

38 законодавчих ініціатив на рахунку «Батьківщини», Олексій Рябчин працював краще за всіх у цьому напрямку. «Самопоміч» розробила 32 законопроекти, «Опозиційний блок» – 30, Радикальна партія – 29, «Воля народу» – 24.

Група «Відродження» стала ініціатором 20 проектів закону, Антон Яценко працював активніше за всіх. Із позафракційних нардепів у червні найбільше законотворчою діяльністю займалися Ірина Констанкевич і Валентин Дідич.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, народні депутати внесли на розгляд Верховної Ради проект закону, яким пропонується визначити мовою реклами українську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: