Парламент Великої Британії не встигає змінити законодавство до Brexit

Читать на русском
Британський парламент може не встигнути вчасно змінити законодавство країни до виходу Сполученого Королівства з ЄС.

У Великій Британії до парламенту внесли 71 зміну до законодавства, необхідну для виходу країни з Євросоюзу.

Як пише «Слово і Діло», загалом необхідно ухвалити понад 800 таких змін, повідомляє у вівторок, 23 жовтня, The Times.

Британія і Євросоюз домовилися щодо Brexit - ЗМІВ ЄС на 15 жовтня призначили зустріч послів, на якій, за даними ЗМІ, представлять параметри угоди щодо виходу Британії з блоку.

Як зазначається, раніше уряд заявляв, що для забезпечення функціонування британського законодавства до того, як Велика Британія залишить ЄС 29 березня 2019 року, потрібно від 800 до 1000 статутних інструментів (SIs).

«Але навіть, незважаючи на те, що майже половина часу для їх затвердження вже пройшла, лише 9% необхідних змін було внесено в парламент, що призвело до побоювань, що Палата громад не зможе їх вчасно затвердити», - пише видання.

Відзначено, що міністри використовують SIs, також відомі як вторинне законодавство, щоб міняти закони без проходження всієї законодавчої процедури. Уряд застосував закон про вихід з ЄС, прийнятий у червні, щоб скопіювати закон ЄС до Британської статутної книги, але тепер йому необхідно використовувати SIs для адаптації та усунення деяких з цих законів, щоб вони мали сенс після Brexit.

«Після запеклих суперечок про здатність парламенту ретельно вивчити SIs, уряд погодився створити в парламенті комітети для «просіювання», які можуть рекомендувати, щоб спірні документи були схвалені до того, як вони стануть законом, але це тільки сповільнює процес. Із представлених SIs поки тільки два завершили процес парламентського контролю», - йдеться в статті.

Раніше прем'єр-міністру Великої Британії Терезі Мей члени партії Торі дали 72 години на збереження своєї посади.

Перед цим Мей заявила, що угода про умови впорядкованого Brexit готова на 95%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: