Порошенко та Меркель проводять зустріч у Києві

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель знову приїхала до Києва. Вона обговорить Донбас і реформи в Україні.

У Києві розпочалася зустріч Федерального канцлера ФРН Ангели Меркель та президента України Петра Порошенка.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в АП.

Чому Меркель залишила партію й уже не претендує на посаду канцлера?Меркель заявила, що нинішній термін є останнім на посаді канцлера. Про ситуацію поговорили з експертами.

Очікується, що на зустрічі вони обговорять питання Донбаса, європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також зміцнення енергетичної безпеки України та ЄС.

Під час переговорів йтиметься про зміцнення торгово-економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та ФРН, а також посилення практичної підтримки з боку ФРН процесу реформ в Україні.

Також стало відомо, що через візит Меркель обмежать рух низкою вулиць.

Нагадаємо, Меркель відмовиться від посади голови партії ХДС через поразку на виборах, однак залишиться в політиці й буде канцлером.

Пізніше з’ясувалося, що кандидат у наступники Меркель оновить ХДС.

Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель відвідає Україну вчетверте. Третій візит Меркель до України відбувся 5 лютого 2015 року, напередодні підписання Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на сході країни.

Вдруге канцлер відвідала Київ 23 серпня 2014 року. До цього вона відвідувала Київ 21 липня 2008 року, коли президентом країни був Віктор Ющенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: