Кандидат у наступники Меркель оновить ХДС

Читать на русском
Мерц, який в грудні поточного року буде балотуватися на голову ХДС замість канцлера ФРН Ангели Меркель, хоче, щоб рядові члени партії брали участь в ухваленні рішень про оновлення її кадрового складу і структури.

Християнсько-демократичного союзу (ХДС) необхідні «прорив і оновлення».

Про це заявив колишній глава фракції ХДС/ХСС у бундестазі ФРН Фрідріх Мерц на прес-конференції в Берліні в середу, 31 жовтня, пише «Слово і Діло».

Чому Меркель залишила партію й уже не претендує на посаду канцлера?Меркель заявила, що нинішній термін є останнім на посаді канцлера. Про ситуацію поговорили з експертами.

За його словами, ХДС не повинен миритися з появою в земельних і федеральному парламентах партій з «лівого і правого флангів» демократичної системи.

«Як переконаний європеєць і прихильник трансатлантичних зв'язків буду завжди тримати в полі зору Німеччину і наших партнерів у світі. Мир і стабільність можна зберегти тільки спільно», - написав політик у своєму мікроблозі Twitter.

Мерц, який в грудні поточного року буде балотуватися на посаду голови ХДС замість канцлера ФРН Ангели Меркель, хоче, щоб рядові члени партії брали участь в ухваленні рішень про оновлення її кадрового складу і структури. Він повідомив, що веде про це переговори з генеральним секретарем ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер і міністром охорони здоров'я ФРН Йенсом Шпаном, які також мають намір поборотися за посаду голови партії. Політик підкреслив, що сподівається на «цілющу для ХДС», але при цьому «справедливу і порядну» дискусію.

Раніше Меркель підтвердила намір відмовитися від поста глави партії ХДС.

Також відзначимо, в Німеччині відреагували на вихід США з ракетного договору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: