Канцлер Меркель відмовиться від посади голови партії ХДС

Читать на русском
Меркель хоче залишитися канцлером. Раніше вона давала зрозуміти, що посади голови партії та канцлера Німеччини для неї нерозривно пов’язані.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель після провальних результатів її партії на місцевих виборах у Гессені заявила, що не висуватиме свою кандидатуру на виборах голови партії.

Як пише «Слово і Діло», з такою заявою вона виступила в понеділок, 29 довтня, на засіданні президії партії, повідомляють німецькі ЗМІ з посиланням на джерела, зокрема Spiegel Online.

День народження Меркель. Що Ви знаєте про сучасного «залізного канцлера»? ТЕСТСьогодні, 17 липня, свій 63-й день народження святкує найвпливовіша жінка планети і один із найвідоміших світових політиків – канцлер Німеччини Ангела Меркель. Ми підготували невеличкий тест, щоб Ви могли дізнатися про неї трошки більше – і як про політика, і як про особистість.

За попередніми намірами, Меркель планувала висунути свою кандидатуру на посаду голови Християнсько-демократичного союзу (ХДС) на з'їзді партії в грудні, який відбудеться в Гамбурзі. Очевидно, після оголошення результатів голосування у Гессені Меркель була змушена змінити свої плани.

Водночас джерела стверджують, що Меркель хоче залишитися канцлером. Раніше вона давала зрозуміти, що посади голови партії та канцлера Німеччини для неї нерозривно пов’язані. Нагадаємо, Меркель очолює ХДС з 2000 року і є безперервним канцлером Німеччини з 2005 року.

Дві партії, які входять до правлячої коаліції в Німеччині, Християнсько-демократичний союз (ХДС) Ангели Меркель та Соціал-демократична партія (СДПН), зазнали нищівних втрат на виборах до земельного парламенту багатої федеральної землі Гессена.

За попередніми результатами, партія Меркель перемогла з 27% голосів, проте цей результат є провальним порівняно з попередніми виборами 2013 року: партія втратила 11,3%.

Фіаско в Гессені стало черговим провалом слідом за виборами в Баварії два тижні тому, на яких поганий результат продемонструвала ще одна партія з правлячої коаліції – баварський Християнсько-соціальний союз.

Як відомо, Меркель приїде до Києва 1 листопада, щоб обговорити з президентом України Петром Порошенком ситуацію на Донбасі та реалізацію Мінських угод.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: