Меркель і Олланд вимагають у Путіна вивести війська з Донбасу – АПУ

Читать на русском

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд закликали президента Росії до мирного врегулювання конфлікту на сході України та виведення російських військ з Донбасу.

Про такі результати вчорашніх 5-годинних переговорів лідерів Німеччини, Франції та України повідомляє Адміністрація Президента України, інформує «Слово і Діло».

«Сторони підтримали мирне врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях і висловили сподівання, що і Росія зацікавлена в цьому», – йдеться в повідомленні.

За інформацією АП, Меркель, Олланд і Порошенко в Києві обговорювали шляхи реалізації Мінських домовленостей. При цьому, чи не вперше за час переговорів прозвучало формулювання «іноземні війська» відносно конфлікту на Донбасі.

«Троє лідерів закликали до негайного припинення вогню, виведення іноземних військ з України, відведення важкої техніки та озброєнь, закриття кордону і звільнення всіх заручників», – повідомляють в адміністрації Порошенка.

Президент України, у свою чергу, закликав Меркель і Олланда посприяти звільненню льотчиці та наодного депутата Надії Савченко.

Читайте також: Підсумки візиту Керрі: Росія – агресор, а Україна потребує допомоги

Додамо, що вчора експерт Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребінський розповів у коментарі «Слову і Ділу», що ЄС, США та Росія начебто вже мають варіант мирного врегулювання конфлікту в Україні шляхом демаркації кордонів та надання автономного статусу територіям, на яких зараз відбувається протистояння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: