Меркель підтвердила намір відмовитися від посади голови партії ХДС

Читать на русском
У той же час Меркель залишиться федеральним канцлером до наступних виборів до Бундестагу в 2021 році. Вона поідомила, що збирається виступити на партійному з'їзді ХДС у грудні вже не як лідер політсили.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель на прес-конференції 29 жовтня підтвердила інформацію про свій намір відмовитися від посади голови партії «Християнсько-демократичний союз».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Zeit Online.

Навіщо Меркель вирішила створити Радбез ЄС?Канцлер Федеральної республіки Німеччина Ангела Меркель виступає за створення Ради безпеки Європейського Союзу на ротаційній основі.

Водночас Меркель залишиться федеральним канцлером до наступних виборів до Бундестагу в 2021 році. Вона повідомила, що збирається виступити на партійному з'їзді ХДС у грудні вже не як лідер політсили.

Також Меркель підкреслила, що після завершення своїх повноважень як федерального канцлера більше не висуватиме свою кандидатуру до Бундестагу.

За її словами, після відходу з політики Німеччини вона не збирається претендувати на будь-яку посаду в керівництві Євросоюзу. Ангела Меркель найдовше попередників очолює партію ХДС (з 2000 року). З 2005 року вона обіймає посаду канцлера Німеччини.

Відзначимо, що рейтинг правлячого в Німеччині блоку християнських партій, очолюваного Ангелою Меркель, впав до найнижчого показника за всю історію. Напередодні німецька антиіммігрантська партія «Альтернатива для Німеччини» (AfD) вперше отримала місця в усіх регіональних парламентах.

Раніше стала відома дата візиту Меркель до Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: