На четвертий термін. Меркель знову обрали канцлером Німеччини

Читать на русском
Ангелу Меркель 14 березня обрали на четвертий термін як канцлера Німеччини. Сьогодні вона складе присягу.

Ангелу Меркель 14 березня обрали на четвертий термін як канцлера Німеччини.

Про це повідомляє DW, пише «Слово і Діло».

Пиво та копчена риба. Меркель розповіла про подарунки від ПутінаКанцлер Німеччини Ангела Меркель у понеділок, 12 березня, на прес-конференції в Берліні розповіла, як обмінювалася подарунками з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як повідомляється, кандидатуру Меркель підтримали 364 депутати бундестагу. «Проти» проголосували 315 парламентарів, ще 9 осіб утрималися.

Відзначається, що сьогодні Меркель отримає з рук федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра грамоту про призначення на посаду канцлера, потім її приведуть до присяги перед депутатами Бундестагу та членами Бундесрату.

Слідом за цим грамоти про призначення від президента отримають члени Кабінету міністрів, які потім також складуть присягу.

Згідно з повідомленням, сьогодні, 14 березня 2018 року, в другій половині дня відбудеться перше засідання уряду.

Нагадаємо, 12 березня Християнсько-демократичний союз (ХДС), Християнсько-соціальний союз (ХСС) і Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) підписали угоду про створення «великої коаліції».

Свої підписи під документом, який складається зі 177 сторінок, поставили канцлер Німеччини й керівниця ХДС Ангела Меркель, голова ХСС Хорст Зеєгофер, а також тимчасовий виконувач обов'язків голови соціал-демократів Олаф Шольц.

Раніше під час переговорів про створення коаліції учасники, зокрема, узгодили розподіл міністерських крісел.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: