Чому Меркель залишила партію й уже не претендує на посаду канцлера?

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Фактично, така риторика Меркель говорить про те, що вона бере на себе відповідальність за провал на місцевих виборах.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Ігор Петренко, оцінюючи заяву Ангели Меркель про те, що нинішній термін є останнім на посаді канцлера.

«Меркель визнає провал на місцевих виборах, розуміє, як погіршилися показники її партії. Можливо, вона не знає точної причини. Меркель не змогла організувати роботу на місцях, щоб партія показала відповідний результат, або ж це питання втоми Німеччини від неї. У зв'язку з цими причинами Меркель вирішила поки піти з посади очільниці партії. Канцлером вона залишиться до 2021 року», – зазначив Петренко.

Усе досить логічно, Меркель уже вчетверте на посаді, наклалося багато чинників, починаючи від втоми й закінчуючи політичними проблемами, підкреслив він.

Рейтинг довіри світових лідерів: скільки виборців від них відвернулосяРейтинг довіри до Петра Порошенка за чотири роки після виборів впав майже на 47%. У Трампа, Макрона, Мей, Меркель і Грібаускайте теж є проблеми, але не такого масштабу.

«Зокрема, є проблема з мігрантами, у відносинах з ЄС, з іншими країнами. Лейтмотивом є, напевно, міграційна політика. Все, в принципі, логічно поки що», – констатував експерт.

Він не виключив, що карта ще може перегратись, але це радше питання якогось дива, враховуючи проблеми, які є на сьогодні.

_«Поки ж, щоб її партія мала можливість розвиватися, вона мала піти, додав політолог.

«Має ж бути якась реакція в зв'язку з результатами на місцевих виборах. Очевидно, що вони все прораховують. Зараз Меркель залишається канцлером, оскільки є коаліція, яка за неї проголосувала, але її партія шукатиме нового лідера. Тут потрібно, щоб залишилася спадкоємність влади. Якби в цій ситуації Меркель залишалася на чолі, її партія взагалі могла б обнулитися в зв'язку з тими проблемами, що існують. А так вона дає своїй партії можливість розвиватися, залишатися в німецькій політиці й займати якусь нішу», – резюмував Ігор Петренко.

Що Ви знаєте про сучасного «залізного канцлера», можна дізнатися, пройшовши наш тест.

Також аналітики порталу з'ясували, як змінювалися рейтинги світових лідерів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: