Ключовому підозрюваному в «газовій справі Дубневичів» зменшили заставу

Читать на русском
Раднику директора ТОВ Енергія, підозрюваному в причетності до розкрадання держгазу, вдесятеро зменшили розмір застави.
Ігор Кучма

Суд удесятеро зменшив розмір застави раднику директора ТОВ «Енергія» Ігорю Кучмі, якого детективи НАБУ підозрюють у причетності до розкрадання понад 300 мільйонів куб. м. газу НАК «Нафтогаз України».

Таке рішення ухвалила слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Оксана Криворот, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Кучми подав клопотання про зміну запобіжного заходу та повернення застави в розмірі 2,5 мільйона гривень. За словами захисника підозрюваного, зазначена сума була внесена Русланом Іванчиком, який отримав її на підставі договору про позику. Дія цього документа спливає 10 лютого 2019 року, власник уже порушив питання про повернення суми.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ігор Гарванко заперечував проти задоволення клопотання й зазначав, що підстав для зміни запобіжного заходу немає.

Вислухавши обидві сторони, суддя частково задовольнила клопотання. Так, суд зменшив лише розмір застави з 2,5 млн до 250 тис. грн, постановивши повернути різницю.

Як відомо, суд заарештував Новояворівську та Новороздільську ТЕЦ, власниками яких є фірми народних депутатів-братів Ярослава та Богдана Дубневичів. Пізніше ці ТЕЦ передали в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування «газової справи Дубневичів». Водночас детективи розслідують імовірні незаконне збагачення братів Дубневичів та ухилення від сплати податків фірмами депутатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: