Голова АРМА розповів про передачу в управління двох ТЕЦ братів Дубневичів

Читать на русском
Керівник Нацагентства щодо корупційного майна повідомив про передачу в управління двох теплоелектроцентралей.
Антон Янчук

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), зареєструвало права керування Новояворівською та Новороздільською ТЕЦ, переданими судом.

Про це на прес-конференції заявив голова АРМА Антон Янчук, повідомляє «Слово і Діло».

«Можу підтвердити, що на підставі судових ухвал, які були винесені за клопотаннями детективів НАБУ, узгоджених із прокурорами САП, була передана в управління група майна – це цілісні майнові комплекси двох теплоелектроцентралей ... Наразі вже зареєстровані права управлыння на ці два підприємства», – сказав Янчук.

За його словами, також зараз проходять консультації із зацікавленими професійними органами, такими як НАК «Нафтогаз України», НКРЕКП та іншими державними установами.

«Найближчим часом ми виходимо на етап початку відбору управителя на ці активи й десь протягом, сподіваюся, місяця зможемо завершити цей етап і перейти безпосередньо до передачі активів в управління професійному менеджеру на підставі договору», – уточнив голова АРМА.

Янчук уточнив, що передача майна в управління АРМА не призводить до зміну власності і є тимчасовим запобіжним заходом. За його словами, цей захід спрямований на те, щоб досягти мети арешту майна та збереження економічної вартості активу.

Нагадаємо, суд заарештував дві ТЕЦ братів Дубневичів і передав їх в управління АРМА.

Раніше в НАБУ розповіли, коли завершать розслідування «газової справи Дубневичів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: