Управителів ТЕЦ Дубневичів пустили на територію за допомогою поліції та НАБУ

Читать на русском
Власники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ перешкоджають роботі Нацагенства й нових управителів.
Новояворівська ТЕЦфото: TI Ukaine

17 жовтня представники Національного агентства з розшуку та менеджменту активів за допомогою поліції в супроводі детективів НАБУ завели на територію Новояворівськоїта Новороздільської ТЕЦ управителя цими заарештованими об'єктами ПП «Гарант Енерго М».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на TI Ukraine.

За інформацією ГО, власники теплоелектроцентралей спробували перешкодити цим законним діям. При спробі потрапити на територію Новороздільської ТЕЦ в управителя виникли проблеми. Працівники підприємства певний час блокували вхід.

«Щоб потрапити на територію Новояворівської ТЕЦ, довелося зламати замок на центральному в’їзді. Виявилося, що окрім охорони на території підприємства не було жодного працівника. Директор ТЕЦ відправив персонал додому. Водночас він дезінформував правоохоронні органи про нібито рейдерський захват», – повідомляють у TI Ukraine.

Також активісти зазначають, що при вивченні стану об'єкта стало відомо, що одна з двох газотурбінних установок відсутня, а деяке обладнання перебуває в розібраному стані. Згідно з висновком управителя, ТЕЦ не розпочала підготовку до опалювального сезону. Варто наголосити, що Новояворівська теплоелектроцентраль забезпечує теплом понад 31 тисячу жителів.

Представники ПП «Гарант Енерго М» заявили, що чекають працівників ТЕЦ знову на роботі. Управитель планує якомога швидше розпочати підготовку до опалювального сезону. АРМА також надаватиме допомогу управителю в налагодженні роботи активів. Адже це перший досвід передачі в промислових об'єктів такого рівня складності й виробничої потужності.

Як відомо, Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ були заарештовані. Також ці активи були передані в управління АРМА в межах кримінального провадження детективів НАБУ про розкрадання природного газу НАК «Нафтогаз Україна» на суму понад 1,4 млрд грн.

Нагадаємо, Кабмін зобов'язав «Нафтогаз» поставляти газ на заарештовані ТЕЦ Дубневичів. Раніше суд відмовив Дубневичам у забороні АРМА управляти Новороздільською ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: