НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення братів Дубневичів

Читать на русском
В Антикорупційному бюро проводять слідство за фактом можливої ​​брехні членів українського парламенту-братів Дубневичів.
Ярослав і Богдан Дубневичі

Детективи НАБУ проводять досудове розслідування за фактом можливого незаконного збагачення і декларування недостовірної інформації народних депутатів-братів Ярослава і Богдана Дубневичів.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив у клопотанні вказував, що в ході розслідування були встановлені обставини, які можуть свідчити про подачу нардепами Дубневичами в деклараціях за 2015-2017 роки завідомо неправдивих відомостей про грошові кошти, походження яких документально не підтверджується. За інформацією Бюро, розмір цих коштів в 4 рази перевищує розмір сукупного офіційного доходу отриманого Дубневичами і членами їх сімей за період з 1999 по кінець 2015 року. Також детектив вказував, що брати-нардепи могли задекларувати не все нерухоме майно, корпоративні права та доходи у вигляді дивідендів та від здачі майна в лізинг.

Також у НАБУ встановили, що політиками і членами їх сімей в період 2016-2017 років здійснено витрати, які значно перевищують отримані за вказаний період доходи, що може свідчити про набуття у власність активів у значному розмірі, законність набуття яких не підтверджено доказами (ст. 368-2 ККУ незаконне збагачення).

Окрім того, в ході вивчення доходів нардепів-братів, які вказані у відомостях Державної фіскальної служби, а також в е-деклраціях політиків, детективи встановили, що Дубневичі можуть бути кінцевими бенефіціарними власниками низки фірм. Йдеться про ФГ «Миколаївська Нива», ТОВ «АПП «Львівське», ТОВ «Енергія», ТОВ «Корпорація КРТ», ТОВ «Галицький дім», ТОВ «Мисливське господарство «Зубр», ТОВ НВП «Корпорація КРТ», ТОВ «Сінема енд Джаз», ТОВ «СГП «Львівське», Виробниче підприємство «Гарант-Львів» у формі ТОВ, ТОВ «Глинянська вежа», ТОВ «Джеб», ТОВ «Нічний Львів», ТОВ «Ансвіт», ТОВ «Енергія Консалтинг», ТОВ «Цетуля Солар», ТОВ «Круаель», ТОВ «Львівська газета вісник міста», ПП «ТРК «Галицька столиця», ТОВ «ФК «Енергія-Інвест», ТОВ «ТРК «Галичина», ТОВ «Галнет», ТОВ «Гал-ТБ», ТОВ «Ліг Енергія», ТОВ ТЦ «Роксолана», ТОВ «Львівбудмакс-Інвест», ТОВ «НДКБМ «Ангеліка», ГО «ОПЛ «Крок», Редакція газети «Крок», ТОВ «Енергія-Тепловодосервіс» і ТОВ «Енергія-Водопостачання».

З метою підтвердити або спростувати цю інформацію детектив просили суд надати тимчасовий доступ до документів вищевказанних фірм. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, у рамках справи про розкрадання природного газу НАК «Нафтогаз України» на загальну суму понад 1,4 мільярда гривень детективи НАБУ затримали керівництво фірм-власників Новороздільської і Новояворівської ТЕЦ. Зазначені фірми і відповідно ТЕЦ належать братам Дубневичам. У зв'язку з цим, детективи НАБУ вирішили перевірити рух коштів по рахунках Дубневичів і членів їх сімей.

Як відомо, суд заарештував дві ТЕЦ братів Дубневичів.

Раніше у НАБУ розповіли, коли завершать розслідування «газової справи Дубневичів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: