З ключового підозрюваного у «газовій справі Дубневичів» зняли браслет

Читать на русском
Столичний райсуд вважає, що ключовий підозрюваний у газовій справі Дубневичів належно дотримувався обов'язків.
Ігор Кучма

З підозрюваного детективами НАБУ в причетності до розкрадання понад 300 мільйонів кубічних метрів природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 мільярда гривень радника директора ТОВ «Енергія» Ігоря Кучми зняли електронний браслет.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора САП про продовження запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків, покладених на Кучму, в тому числі носіння електронного браслета й здачі закордонних паспортів.

Підозрюваний та його захисник виступали проти задоволення клопотання й просили відмовити в його задоволенні, оскільки пред'явлена підозра є, на їхню думку, необґрунтованою.

Вислухавши обидві сторони, суддя ухвалив рішення задовольнити клопотання частково. Так, на думку судді, ризики зменшилися, а Кучма продемонстрував належну процесуальну поведінку. Через це суд вирішив скасувати обов'язок підозрюваного носити браслет.

Нагадаємо, в рамках цієї справи НАБУ перевірить рух коштів на рахунках народних депутатів Богдана та Ярослава Дубневичів.

Раніше суд зняв браслет зі ще підозрюваного в «газовій справі Дубневичів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: