У Росії прокоментували присудження премії Сенцову

Читать на русском
Рішення Європарламенту про присудження премії імені Сахарова українському режисеру Олегу Сенцову, який відбуває покарання в російській колонії, є проявом політиканства.

Рішення Європарламенту щодо присудження премії імені Сахарова українському режисерові Олегу Сенцову, який відбуває покарання в російській колонії, є проявом політиканства.

Про це в четвер, 25 жовтня, заявив член Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Олександр Брод, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

Звільнення Сенцова: чи допоможе премія Сахарова та як домовитися з ПутінимСенцов став лауреатом премії Сахарова. За словами журналістів, більшість в Європарламенті підтримує кандидатуру українського режисера.

«Я не бачу в Сенцова правозахисних заслуг, і виділення його з тих правозахисників, журналістів, які опинилися за гратами – це політиканство», – сказав він.

Брод заявив, що в період, коли Сенцов голодував, «російські правозахисники докладали необхідних зусиль для своєчасного надання йому медичної допомоги». За його словами, Сенцову можна поспівчувати, оскільки він «голодував і сильно схуд», але при цьому додав, що українець «засуджений за важкою статтею».

Своєю чергою віце-спікер Держдуми РФ Петро Толстой вважає рішення Європарламенту необґрунтованим і хамським.

«Ми з європейцями дедалі більше розходимося в оцінках подій, що відбуваються, й присудження премії людині, засудженій за спробу теракту, – це, на мою думку, вже останній крок із демонстративного нехтування загальноприйнятими нормами та законами. Тому ми лише шкодуємо про такий, на нашу думку, абсолютно необґрунтований і досить хамський вибір наших колег», – заявив Толстой.

Раніше присудження премії Сахарова Сенцову також прокоментував президент Петро Порошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: