Премія Сахарова: в четвер стане відомо, чи отримає її Сенцов

Читать на русском
Політв’язень Сенцов, можливо, стане переможцем премії За свободу думки імені Сахарова. Голосування відбудеться вже в четвер.

Український політичний в’язень Кремля, режисер Олег Сенцов з високою імовірністю стане переможцем премії «За свободу думки» імені Сахарова.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

Сестра Сенцова спростувала інформацію про його перебування в реанімаціїНаталя Каплан, двоюрідна сестра Олега Сенцова, заявила, що не говорила сьогодні на брифінгу в Києві про те, що її брат потрапив в реанімацію.

Нагадаємо, голосування за переможця премії, яку вручає Європейський парламент, відбудеться цього четверга.

«Виглядає дуже ймовірно, що Сенцов отримає премію Сахарова-2018 цього четверга. Наскільки мені зрозуміло, його кандидатуру підтримають ECR (група європейських консерваторів та реформаторів – ред.) та ALDE (Альянс лібералів і демокрратів за Європу – ред.) разом з EPP (Європейська народна партія – ред.), яка його номінувала», – написав кореспондент у Twitter.

9 жовтня були визначені фіналісти премії Сахарова. Ними стали український політв'язень Олег Сенцов, 11 неурядових організацій, які рятують мігрантів у Середземноморському регіоні, та активіст із Марокко Насир Зефзаф.

Премія «За свободу думки» імені Сахарова надається за внесок у боротьбу за права людини. Кожен кандидат має заручитися підтримкою щонайменше 40 членів Європарламенту, і кожен окремий депутат може підтримати лише одну кандидатуру.

Також спікер Верховної Ради України Андрій Парубій підписав постанову парламенту про висунення кандидатури Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: