Премію імені Сахарова в 2018 році присудили Олегу Сенцову

Читать на русском
Лауреатом премії імені Андрія Сахарова За свободу думки за 2018 рік став український політичний в'язень Кремля, режисер Олег Сенцов.

Лауреатом премії імені Андрія Сахарова «За свободу думки» за 2018 рік став український політичний в'язень Кремля, режисер Олег Сенцов.

Про це пише «Слово і Діло».

Нобелівські лауреати за ґратами: кого з номінантів переслідували за політичні переконанняОлега Сенцова хочуть номінувати на Нобелівську премію миру. Свого часу високої нагороди були удостоєні Мартін Лютер Кінг, Андрій Сахаров та Лех Валенса.

Лауреатів оголосив у четвер, 25 жовтня, голова Європейського парламенту Антоніо Таяні на пленарній сесії Європарламенту, що проходить у Страсбурзі.

До групи лауреатів включені депутати парламенту та політичні в'язні. Лауреати були обрані з трьох номінантів-фіналістів на нараді керівників політичних фракцій Європарламенту.

До трійки кандидатів на здобуття премії імені Андрія Сахарова також входили 11 неурядових організацій, які рятують мігрантів у Середземноморському регіоні, та активіст із Марокко Насир Зефзаф.

Премія «За свободу думки» імені Сахарова присуджується за внесок у боротьбу за права людини. Кожен кандидат має заручитися підтримкою щонайменше 40 членів Європарламенту й кожен окремий депутат може підтримати лише одну кандидатуру.

Як відомо, раніше спікер Верховної Ради України Андрій Парубій підписав постанову парламенту про висунення кандидатури Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: