Порошенко відреагував на присудження Сенцову премії імені Сахарова

Читать на русском
Присудження Європарламентом премії імені Андрія Сахарова Олегу Сенцову, в'язню Кремля, наблизить його звільнення, впевнений президент Петро Порошенко.

Присудження Європарламентом премії імені Андрія Сахарова Олегу Сенцову, в'язню Кремля, наблизить його звільнення.

Як передає «Слово і Діло», про це президент України Петро Порошенко написав у четвер у Facebook.

Звільнення Сенцова: чи допоможе премія Сахарова та як домовитися з ПутінимСенцов став лауреатом премії Сахарова. За словами журналістів, більшість в Європарламенті підтримує кандидатуру українського режисера.

«Вдячний Європейському парламенту за важливе рішення – надати престижну премію Сахарова саме українцю Олегу Сенцову ... Впевнений, що це рішення Європейського парламенту наблизить момент звільнення Олега Сенцова», – написав голова держави.

На його думку, присудження премії є підтримкою українського патріота в його вкрай драматичний момент життя, визнанням сміливості та стійкості Сенцова як зразка для всього світу боротьби за справедливість, гідність, європейські цінності та права людини.

«Олег – приклад безкомпромісної боротьби, вірності переконанням, незважаючи на нелюдські репресії і тортури кремлівського режиму та цинізм російських можновладців. Увесь демократичний світ разом з Україною бореться за його свободу та життя», – наголосив президент.

Нагадаємо, лауреатом премії імені Андрія Сахарова «За свободу думки» за 2018 рік став український політичний в'язень Кремля, режисер Олег Сенцов.

Раніше спікер Верховної Ради України Андрій Парубій підписав постанову парламенту про висунення кандидатури Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: