Сестра Сенцова заявила про важкий стан режисера: він у реанімації

Читать на русском
Сестра Олега Сенцова заявила, що український режисер вийшов із голодування з важкими наслідками для здоров'я. Наразі ніхто не може сказати, чи виживе він.

Ніхто з фахівців не може сказати, чи виживе український режисер Олег Сенцов, який 6 жовтня заявив про припинення голодування, яке тривало 145 днів.

Про це повідомила його сестра Наталія Каплан на прес-конференції у вівторок, 16 жовтня, пише «Слово і Діло».

Сенцов їсть і «виглядає здоровим» – тюремники РФСкарг на умови утримання, харчування і медичне обслуговування український режисер нібито не висловив.

За її словами, Сенцов вийшов із голодування з важкими наслідками для здоров'я й зараз перебуває в реанімації лікарні Лабитнангі.

«Зараз він завершив голодування, щоб уникнути примусового годування, він відійшов від цього з підірваним здоров'ям. З'явилася ішимія, аритмія, печінка почала розкладатися. Вихід із голодування – процес складний», – додала вона.

Сестра Сенцова також із жалем відзначила, що його останні листи дуже песимістичні.

«Він написав заповіт, він просить не кидати дітей, він не вірить, що він вийде ... Може, й вірить, але вже не чекає цього ... Він готується до того, щоб його творчість, його діти могли далі жити без нього», – розповіла Каплан.

Разом із тим вона висловила сподівання, що його вдасться звільнити.

Нагадаємо, Сенцов заявив про припинення голодування з 6 жовтня, через 145 днів після його початку. Його адвокат оприлюднив листа із заявою українця щодо цього рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: