Сенцов став фіналістом премії Сахарова

Читать на русском
Лауреат премії Сахарова буде названий 25 жовтня президентом Європарламенту Антоніо Таяні та лідерами політичних груп.

Фіналістами премії імені Андрія Сахарова стали ув'язнений у Росії український режисер Олег Сенцов, 11 неурядових організацій, які рятують мігрантів у Середземному морі, та громадський активіст із Марокко Насир Зефзафі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті Європарламенту у вівторок, 9 жовтня.

Нобелівські лауреати за ґратами: кого з номінантів переслідували за політичні переконанняОлега Сенцова хочуть номінувати на Нобелівську премію миру. Свого часу високої нагороди були удостоєні Мартін Лютер Кінг, Андрій Сахаров та Лех Валенса.

Відзначається, що фіналісти премії «За свободу думки» імені Андрія Сахарова були обрані комітетами із закордонних справ і розвитку.

«Лауреат цього року буде обраний 25 жовтня президентом Європарламенту Антоніо Таяні та лідерами політичних груп. Премія в розмірі 50 тисяч євро буде вручена на церемонії в парламенті в Страсбурзі 12 грудня», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Сенцов став номінантом на премію Сахарова. Українця висунула найбільша фракція в Європарламенті – Європейська народна партія.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила постанову про висунення Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру. Документ підписав спікер парламенту Андрій Парубій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: