Кольченко написав листа Сенцову

Читать на русском
Український політв'язень Олександр Кольченко написав листа політв'язню, режисерові Олегу Сенцову.

Український політв'язень Олександр Кольченко написав листа політв'язню, режисерові Олегу Сенцову.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіла член Уральської правозахисної групи Тетяна Щур, передавши текст листа, пише Укрінформ.

Клих написав листа СенцовуУ листі Клих просив Сенцова припинити голодування, дякував за листівки і бажав повернутися до своїх дітей.

Лист було написано після того, як Сенцов був змушений припинити голодування.

Повний текст листа:

«Привіт, Олеже! Мені дуже шкода, що заявлена ​​тобою мета так і не досягнута, навіть частково. Мені вже в кінці тижневого голодування здавалося, що всі наші старання марні, хоча я десь в глибині душі сподівався, що я помиляюся. Весь період твого голодування намагався в міру можливості відслідковувати новини про тебе; дуже переживаю за тебе. Дуже важко змиритися з думкою про те, що перебуваючи тут, ти як крихта - безсилий, не в силах ні на що вплинути. Мені дуже важко уявити ту ступінь, в якій ти почуваєш себе втомленим і розчарованим. Не впадай у відчай і пам'ятай, що імперії не вічні, тирана впустять. З кожним днем ​​упевненість в цьому все виразніша. Видужуй швидше! Бережи себе», - йдеться в листі.

Також Щур уточнила, що Сенцов вже отримав лист.

Український режисер і політв'язень Олег Сенцов заявив, що з 6 жовтня змушений припинити голодування, яке оголосив 14 травня, в зв'язку з тим, що йому призначили примусове харчування.

За 145 днів голодного протесту він втратив 20 кг ваги, у нього почали відмовляти нирки і печінка, почалася ішемічна хвороба серця.

За словами його адвоката Дмитра Дінзе, це рішення прийнято під примусом лікарів, які пригрозили почати примусове годування і «зробити з нього овоч».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: