Адвокат розповів, коли Сенцов дізнається про присудження премії Сахарова

Читать на русском
Український режисер Олег Сенцов поки не знає про присудження йому премії імені Андрія Сахарова, процес інформування може затягнутися до двох тижнів.

Український режисер Олег Сенцов поки не знає про присудження йому премії імені Андрія Сахарова, процес інформування може затягнутися до двох тижнів.

Про це заявив його адвокат Дмитро Дінзе в четвер, 25 жовтня, пише «Слово і Діло».

Звільнення Сенцова: чи допоможе премія Сахарова та як домовитися з ПутінимСенцов став лауреатом премії Сахарова. За словами журналістів, більшість в Європарламенті підтримує кандидатуру українського режисера.

За словами захисника, українець, який незаконно утримується в колонії суворого режиму на півночі Росії, зможе дізнатися про премію лише з листа від родичів або знайомих. Це може зайняти один або два тижні.

«З Олегом ми номінацію на премію не обговорювали. Але я сподіваюся, що премія стане плюсом, який буде доданий до загальної скарбнички, яка й призведе до його звільнення», – сказав Дінзе.

Адвокат Сенцова висловив сподівання, що присудження премії підштовхне переговори з обміну ув'язненими, які зараз «перебувають у підвішеному стані, в глухому куті». Дінзе додав, що стан Сенцова після відмови від голодування «потроху стабілізується».

«Коли я востаннє його бачив, Олег перебував у поганому стані, але зараз, за ​​моїми джерелами, його стан потроху стабілізується», – розповів він.

Нагадаємо, що Олег Сенцов став лауреатом премії «За свободу думки» імені Сахарова, заснованої Європейським парламентом.

Також президент Петро Порошенко відреагував на присудження премії Сенцову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: