Заволодіння коштами Ощадбанку: суд сьогодні розгляне клопотання САП про арешт

Читать на русском
Столичний райсуд 25 жовтня розгляне клопотання антикорупційних прокурорів про арешт підозрюваних у заволодінні коштами держбанку.
Станіслав Березкін

Підозрюваним детективами НАБУ у причетності до заволодіння 20 мільйонами доларів Ощадбанку 25 жовтня з 10 ранку почнуть обирати запобіжні заходи.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло джерело в правоохоронних органах.

За словами співрозмовника, перші клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про взяття під варту підозрюваних суд почне розглядати з 10:00. Трьом підозрюваним запобіжний захід розглядатимуть у приміщенні Солом'янського районного суду міста Києва за адресою вул. Полковника Шутов, 1, а сімом – на Вознесенському узвозі, 10-Б.

Холодницький надіслав генпрокурору подання на нардепа БерезкінаГоловний антикорупційний прокурор надіслав керівнику Генпрокуратури подання на нардепа від групи Воля народу.

Як зазначило джерело, прохання САП про арешт сина народного депутата від групи «Воля народу» Станіслава Березкіна Максима з альтернативою застави в 150 млн грн розглянуть о 16:00.

Як відомо, НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримало 10 осіб у справі про заволодіння коштами Ощадбанку за участю нардепа. За інформацією журналіста «Слова і Діла», йшлося про нардепа Березкіна і саме він був організатором цієї схеми. Зазначені $20 млн були виділені агрохолдингу «Креатив», власниками якого були нардеп і його син, у вигляді кредиту від Ощадбанку. Одразу після отримання цих коштів гроші вивели на рахунки швейцарської і белізької фірм по фіктивним контрактами купівлі-продажу товарів. Фактичної поставки товару не відбулася, а кошти перерахували іншим компаніям, купивши у одній з них корпоративні права ще однієї компанії, яка володіє 97% акцій ПАТ «Черноморгідрожелезнобетон».

Нагадаємо, серед 10 затриманих НАБУ був чинний заступник голови правління Ощадбанку Ірина Земцова, їй повідомили про підозру. Також правоохоронці затримали сина нардепа Максима.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: