Родини Героїв Небесної Сотні згодні на перенесення меморіалу

Читать на русском
Родини Героїв Небесної Сотні погодилися на те, аби перенести тимчасовий меморіал з центру Києва для проведення експертиз у справах Майдану.

Родини Героїв Небесної Сотні погодилися на те, аби перенести тимчасовий меморіал з центру Києва для проведення експертиз у справах Майдану.

Як пише «Слово і Діло», про це в ефірі «Громадського» повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що за кілька років у Києві з'явиться меморіал героїв Небесної сотніСказано 15 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

За його словами, слідчі провели низку необхідних експертиз, але не можуть цього зробити на «п’ятачку», де розташований тимчасовий меморіал. Горбатюк наголосив, що саме на цьому місці було найбільше вбитих та поранених під час Євромайдану.

«З розумінням того, що ця ситуація може викликати резонанс, може викликати обурення, ми отримали згоду від родин Небесної Сотні (на перенесення меморіалу — ред)», — розповів Горбатюк.

Раніше Горбатюк заявив, що слідчий експеримент на алеї Героїв Небесної сотні може зірватися.

Як пишсало «Слово і Діло», департамент спецрозслідування Генеральної прокуратури видав розпорядження про заборону будівництва музею та меморіалу Революції Гідності на Інститутській.

Горбатюк пояснив, що заборона на будівництво буде діяти два-три місяці, до завершення слідчих експериментів.

Нагадаємо, рішення про створення Меморіалу Героїв Небесної Сотні було прийнято ще в 2015 році.

Уже відомий проект-переможець меморіалу. Він був розроблений у Львові архітекторами Іриною Волинець та Марією Поцік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: