Київрада виділила землю під Меморіал Героїв Небесної сотні

Читать на русском
Меморіально-музейному комплексу Революції гідності будуть передані земельні ділянки від Майдану Незалежності до Алеї Героїв Небесної сотні.

У четвер, 22 березня, Київрада затвердила проект землеустрою під меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні і Музею Революції гідності.

Про це повідомляє прес-служба КМДА, пише «Слово і Діло».

Українці вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні20 лютого 2017 року, в День Героїв Небесної Сотні, в Україні вшановують подвиг учасників Революції Гідності, яка відбулася взимку 2013-2014 року.

Відзначається, що меморіально-музейному комплексу будуть передані земельні ділянки від Майдану Незалежності до Алеї Героїв Небесної сотні, 3-5. Це 0,535 га і 0,594 га в Печерському і 0,227 га - в Шевченківському районах.

Відведені ділянки розташовані в межах історичного центру та ареалу Києва і, відповідно до Державного земельного кадастру, належать до земель історико-культурного призначення для розміщення та обслуговування музейних установ.

Також згідно з рішенням Київради, будуть внесені зміни до Програми розвитку зеленої зони міста Києва та Концепції формування зелених насаджень у центральній частині міста.

Раніше повідомлялося, що комісія визначила проект-переможець меморіалу Героїв Небесної сотні.

Рішення про створення меморіалу героїв Небесної сотні було прийнято ще в 2015 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: