Порошенко підписав закон про соцзахист учасників Революції Гідності

Читать на русском
Законом визначені й розширені пільги та гарантії постраждалих майданівців, удосконалене законодавство про статус працівників, які брали участь в АТО, нормований порядок експертизи для дітей з інвалідністю.

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності та деяких інших осіб», яким посилив соціальний захист учасників АТО, Революції Гідності та їхніх сімей.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Як Порошенко порушує КонституціюПрезидент України зобов’язаний підписати ухвалений Верховною Радою проект закону протягом 15 днів або повернути до парламенту. Але на практиці деякі законодавчі ініціативи чекають роками, а інші підписуються в день надходження на Банкову.

«Законом визначені й розширені пільги та гарантії постраждалих майданівців, вдосконалене законодавство про статус працівників, які брали участь в АТО, нормований порядок експертизи для дітей з інвалідністю», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що закон був ухвалений Верховною Радою 22 травня 2018 року. За ухвалення відповідного закону №8201 за основу та в цілому проголосували 226 народних депутатів.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що за кілька років у Києві з'явиться музей Революції гідностіСказано 15 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Документ передбачає зміни до низки актів з метою узгодити норми до закону №2203-VIII, який надає пораненим під час Революції Гідності ті ж соцгарантії, які призначені для учасників бойових дій, оскільки такі ж пільги дублюються в Кодексі законів про працю України, в Житловому кодексі Української РСР, законах «Про відпустки», «Про професійно-технічну освіту», «Про охорону дитинства», «Про вищу освіту» тощо.

Закон встановлює, що медико-соціальна експертиза дітей проводиться лікарсько-консультативними комісіями лікувально-профілактичних закладів. Деякі норми закону набудуть чинності наступного дня після офіційної публікації документа, інші – з початку 2019 року.

Раніше ГПУ скасувала заборону на будівництво Музею Революції Гідності.

Також Мінкульт показав, як виглядатиме музей Революції Гідності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: