Визначили проект-переможець Меморіалу Героїв Небесної Сотні

Читать на русском
Конкурсна комісія представила двох фіналістів та переможця проектів майбутнього Меморіалу Героїв Небесної Сотні, що буде зведений у центрі Києва.

Конкурсна комісія представила двох фіналістів та переможця проектів майбутнього Меморіалу Героїв Небесної Сотні, що буде зведений у центрі Києва.

Про це заявив голова конкурсної комісії Матіас Зауербрух під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у вівторок, 20 лютого, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що за кілька років у Києві з'явиться меморіал героїв Небесної сотніСказано 15 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Проект-переможець був розроблений у Львові архітекторами Іриною Волинець і Марією Поцик.

«Журі одноголосно погодилося з позицією, що він є найкращим проектом», – сказав Зауербух.

Роковини розстрілів на Майдані: що обіцяють політики18-20 лютого в Україні згадують тих, хто загинув у результаті розстрілів на Майдані. Ці дні стали найбільш кривавими за час Революції Гідності.

«Переможцем є ескіз, де алея розділена на дві частини. На зображенні Майдан, це щось на зразок інтерфейсу Майдану. Тут є алея, вимощена бруківкою, де відбувалися події на пагорбах. Є простір, вбитий у цей пагорб для того, щоб створити арку. Перед цією аркоподібною стіною об'єднувалися всі тимчасові й спонтанні монументи, які б об'єдналися в одному місці. Це місце пам'яті, це місце, куди можна прийти, покласти квіти, запалити свічки, де можна побути разом, об'єднатися», – зазначив голова журі конкурсу «Меморіал Героїв Небесної Сотні» Бенжамін Хоссбах.

Також Хоссбах зазначив, що третя частина більше схожа на парк: «Там є алея, оскільки це буде пішохідна зона, там не буде транспорту. Це буде вулицею, вздовж якої з обох боків будуть висаджені дерева. І знову ж таки будуть тимчасові монументи, які будуть символічно й гармонійно вписані в загальну картину цього меморіалу. Також буде висаджений парк, який щовесни буде квітнути й буде символом відродження, створювати відповідний настрій у відвідувачів, що підштовхуватиме до роздумів про коріння тих подій».

«Дуже символічно, що переміг український проект», – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, 20 лютого Порошенко разом із дружиною Мариною вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: