Борги за гарячу воду, якої не було, законні – КМДА

Читать на русском
Киянам без газових лічильників донарахували витрати за газ, оскільки за відсутності гарячої води вважається, що люди нагрівають воду плитою.

Столична влада рекомендує киянам встановлювати газові лічильники, щоб уникнути додаткових нарахувань за газ за час відсутності гарячої води.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ» у вівторок, 23 жовтня.

У КМДА розкрили деталі мирової угоди з «Нафтогазом»Столиця заплатить за боргами Київенерго 2,3 мільярда гривень, що вдвічі менше, ніж передбачалося, говорять у КМДА.

«Існує законодавча норма, яка говорить про те, що за відсутності гарячого водопостачання вважається, що люди нагрівають воду, користуючись газовою плитою. Тому йде донарахування за газ», – пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За його словами, на сьогодні в Києві 780 тисяч абонентів газу, з них 187 тисяч – із квартирними лічильниками, 260 тисяч – це будинки, які мають будинковий облік. «У таких будинках жодних донарахувань не відбувається, тому що є квартирний облік, або є домовик, там нараховується за фактичне споживання», – додав він.

Водночас, за його словами, є 316 тисяч особових рахунків, які не мають обліку. У цих будинках лічильники обіцяють встановити до 2021 року.

Як повідомлялося, жителі Києва отримали платіжки за вересень, у яких «Київгаз» донарахував гроші за весь період відсутності гарячої води в столиці.

Варто зазначити, що раніше Пантелеєв заявив, що багатомісячна відсутність гарячої води дозволила киянам заощадити від 1,5 до 3,5 тисяч гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: