У двох районах Києва підвищують тарифи на опалення і гарячу воду

Читать на русском
Дарницька ТЕЦ постачає тепло та електроенергію промисловим підприємствам і житловим масивам Дніпровського та Дарницького районів Києва

У Києві підвищать тарифи на гарячу воду і опалення для споживачів однієї з ТЕЦ.

Таке рішення прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, передає Слово і Діло.

Згідно з інформацією, тарифи підвищено для споживачів Дарницької ТЕЦ (ТОВ «Євро-реконструкція»).

«Опалення з приладами обліку тепла подорожчало з 1181,85 до 1225,19 грн за Гкал - на 3,68%, а без приладів - 31,42 до 32,58 грн за квадратний метр, або в місяць - на 3,69%», - сказано в повідомленні.

Також гаряча вода з рушникосушаркою і підключенням до систем гарячого водопостачання для споживачів Дарницької ТЕЦ буде коштувати 73,53 грн за кубометр замість 70,56 грн, що на 4,04% вище. Без рушникосушарки - 67,93 грн за кубометр замість 65,15 грн, тариф підвищився на 4,09%.

Скільки українці заборгували за комунальні послугиБорги населення за комунальні послуги зросли на 45 відсотків. Хоча в середньому українці розрахувалися перед комунальниками на 92,6 відсотка.

Як відомо, що Дарницька ТЕЦ постачає тепло та електроенергію промисловим підприємствам і житловим масивам Дніпровського та Дарницького районів Києва. Станція опалює близько 8% житлової площі Києва. Від її роботи залежить комфорт близько 300 тис. жителів лівобережного Києва. Основне проектне паливо станції - вугілля.

Нагадаємо, в Києві відновили роботу всі котельні, які не працювали тривалий час через відсутність природного газу.

Як відомо, «Нафтогаз» підписав мирову угоду з «Київтеплоенерго» щодо боргових зобов'язань «Київенерго». Відповідна угода розблокувала можливість відновлення гарячого водопостачання в Києві. Разом з тим в НАК відзначили, що мирова угода з «Київтеплоенерго» не передбачає списання неустойки.

Скільки українці заборгували за комунальні послуги - на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: