У КМДА побачили у відсутності гарячої води зиск

Читать на русском
За час відсутності гарячої води киянам вдалося заощадити декілька тисяч гривень, заявила столична влада.

Багатомісячна відсутність гарячої води в Києві дозволила жителям столиці заощадити від 1,5 до 3,5 тисяч гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 10 жовтня, у коментарі Українській правді заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Киянам не дадуть гарячу воду до 8 жовтня, як обіцяв КличкоКличко не впорався із запевненням, що гаряча вода в киян з'явиться до 8 жовтня. Насправді, лише після 10 жовтня будуть укладені необхідні договори.

«Якщо людина споживає в середньому 2-3 кубометри за місяць, то сім'я з трьох осіб, яка з травня була без гарячої води, заощадила 3-3,6 тисячі гривень. Кияни, які залишалися без гарячої води із серпня (Оболонь, Троєщина, частина Подолу), заощадили 1,5 тисячі. Але люди все одно гріли воду на газових чи електричних плитах і платили за газ чи електрику», - підрахував заступник мера.

За словами Пантелєєва, гарячу воду почнуть подавати після того, як Господарський суд Києва затвердить мирову угоду між Нафтогазом і Київтеплоенерго.

Він також повідомив, що Київ виплатить Нафтогазу 2,3 мільярда гривень боргів Київенерго, але не платитиме штрафів і пені.

Нагадаємо, частина жителів Києва сидить без гарячої води ще з весни.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман обіцяв дати гарячу воду Києву до кінця тижня. Також повідомлялося, що в Києві до липня повністю відновлять гаряче водопостачання. З весни жодна з обіцянок так і не була виконана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: