Суд скасував перевірку фірми-фігуранта справи проекту «Стіна»

Читать на русском
Суд у Харківській області скасував документальну перевірку фірми, що фігурує в справі проекту Стіна.

Суд скасував позапланову документальну перевірку ТОВ «Будцентр Витязь», яке фігурує в кримінальному провадженні детективів НАБУ про розкрадання коштів, виділених на реалізацію проекту «Стіна».

Таке рішення ухвалив суддя Харківського окружного адміністративного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначене рішення суд ухвалив за результатами розгляду позову «Будцентр Витязь». У позові представник фірми просив визнати протиправним та скасувати наказ за підписом заступника керівника Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області про проведення документальної позапланової перевірки ТОВ «Будцентр Витязь».

На думку представника фірми, цей наказ винесений із порушенням норм чинного законодавства та процедури проведення перевірки. Він також відзначав, що цей наказ ДФС був винесений на основі рішення Солом'янського райсуду Києва в межах кримінального провадження НАБУ. Однак це рішення оскаржене представником фірми «Будцентр Витязь».

Представник ДФС у Харківській області проти задоволення позову заперечував. Він вказував, що наказ був винесений на підставі рішення суду, тому причин для непроведення перевірки у фіскалів не було.

Вислухавши обидві сторони, суддя позов задовольнив. За його словами, Апеляційний суд уже скасував рішення Солом'янського суду про перевірку документів «Будцентр Витязь», а тому суд має підстави для його скасування.

Нагадаємо, НАБУ передумало обмежувати терміни ознайомлення зі справою проекту «Стіна». Раніше суд відвів на прохання прокурора САП експерта в цій же справі. Також суд продовжив відсторонення чиновника Державної прикордонної служби, підозрюваного в справі «Стіни».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: