НАБУ завершило розслідування справи про розкрадання коштів на проекті «Стіна»

Читать на русском
Восьми підозрюваним у справі розкрадання коштів із проекту з облаштування українсько-російського кордону відкрили матеріали.

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо розкрадання 16,68 мільйона гривень, виділених на реалізацію проекту «Стіна».

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі НАБУ.

«4 липня прокурори САП повідомили про завершення досудового розслідування, яке проводилося детективами НАБУ, вісьмом підозрюваним у заволодінні коштами державного бюджету України, виділеними на інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону та територій, прилеглих до зони бойових дій, так званий проект «Стіна», – зазначили в Бюро.

За інформацією відомства, підозрюваним та їхнім захисникам надали доступ до матеріалів слідства для ознайомлення. Після завершення цього процесу детективи НАБУ складуть обвинувальний акт, а прокурори САП скерують його до суду.

Так, Бюро в цій справі підозрює наступних осіб: начальника управління будівництва Департаменту ресурсного забезпечення Адміністрації Державної прикордонної служби Олександра Атаманюка; колишнього начальника Першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ Володимира Цалка; старшого офіцера Першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ В'ячеслава Майдановича; директора ТОВ «АЗІ» Олександра Кашубу; директора та засновника ТОВ «Будцентр «Вітязь» Агаверді Аділова; колишнього директора ДП «Чернігівський облавтодор» ДАК «Автомобільні дороги України» Сергія Значка та ще двох посередників, один із яких Олександр Хвіщук.

«За даними слідства, розкрадання коштів проекту «Стіна» відбувалося через завищення обсягів фактично виконаних робіт порівняно із зазначеним в актах прийому-передачі. Крім того, в документах зазначалися роботи, які взагалі не виконувалися. Під час розслідування детективи НАБУ ініціювали судові експертизи, виїжджали безпосередньо на кордон, де разом з експертами здійснювали огляд ділянок для об'єктивної оцінки фактичного обсягу виконаних робіт та співставлення їх із даними, які містяться в актах прийому-передачі», – повідомили в НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ провело новий обшук у справі проекту «Стіна».

Раніше в рамках цієї ж справи Бюро перевіряло фірми з ознаками фіктивності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: