Суд продовжив відсторонення фігуранта справи проекту «Стіна»

Читать на русском
Антикорупційні прокурори переконали суд у необхідності продовження відсторонення чиновника Держприкордонслужби.

Суд продовжив до 12 листопада відсторонення від посади начальника групи спеціального будівництва 1 окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби В'ячеслава Майдановича, якого детективи НАБУ підозрюють в причетності до розкрадання коштів, виділених на реалізацію проекту «Стіна».

Таке рішення ухвалила слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Букіна за результатами розгляду клопотання прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив продовжити відсторонення Майдановича, оскільки хоч досудове розслідування НАБУ і завершене, проте справа ще не передана до суду. Наразі сторона захисту ознайомлюється з матеріалами справи.

Суддя задовольнив клопотання.

Як відомо, за даними слідства, розкрадання коштів проекту «Стіна» відбувалося через завищення обсягів фактично виконаних робіт порівняно із зазначеним в актах прийому-передачі. Крім того, в документах зазначалися роботи, які взагалі не виконувалися. Під час розслідування детективи НАБУ ініціювали судові експертизи, виїжджали безпосередньо на кордон, де разом з експертами здійснювали огляд ділянок для об'єктивної оцінки фактичного обсягу виконаних робіт та співставлення їх із даними, які містяться в актах прийому-передачі.

Нагадаємо, суд повторно відсторонив Майдановича від посади.

Також суд зняв з нього електронний браслет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: