Проект «Стіна»: суд відмовився стягнути заставу з підозрюваного прикордонника

Читать на русском
Антикорупційні прокурори не змогли переконати суд у необхідності стягнути заставу з підозрюваного прикордонника.

Суд не стягнув заставу з підозрюваного детективами НАБУ в справі проекту «Стіна» головного інженера відділу капітального будівництва Північного регіонального управління Держприкордонслужби Володимира Цалка за порушення запобіжного заходу.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» розповів прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олег Макар.

«5 вересня відмовили в задоволенні клопотання (про стягнення застави з підозрюваного – ред.), подана апеляційна скарга», – зазначив прокурор.

За його словами, правоохоронці хотіли стягнути заставу з Цалка в розмірі 8,5 мільйонів гривень за неодноразові відлучення з населеного пункту без дозволу, що заборонено відповідно до покладених на підозрюваного обов'язків.

Як відомо, детективи НАБУ повідомляли, що прикордонник щонайменше двічі порушував обов'язок не відлучатися від місця проживання без дозволу. За їхніми словами, Цалко 16 квітня й 15 червня виїжджав без дозволу за межі населеного пункту, в якому проживає. Під час відлучення 15 червня детективи обшукали автомобіль чиновника, який був припаркований у Києві на проспекті Степана Бандери, 16, на парковці біля ТЦ «Територія мінімальних цін».

У Бюро також хотіли повторно накласти арешт на авто Цалка, оскільки, на їхню думку, саме транспортний засіб є причиною порушення обов'язків. Однак суд відмовив, зазначивши, що порушення обов'язків може стати причиною для зміни запобіжного заходу або стягнення застави.

Нагадаємо, суд наклав арешт на нове майно Цалка.

Раніше НАБУ завершило розслідування справи про розкрадання коштів на проект «Стіна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: