Підозрюваний у справі «Стіни» двічі порушував обов'язки – НАБУ

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили про порушення чиновником Держприкордонслужби України обов'язків, покладених судом.

Підозрюваний детективами НАБУ в причетності до розкрадання коштів, виділених на реалізацію проекту «Стіна», головний інженер відділу капітального будівництва Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Цалко двічі залишав місце проживання без дозволу.

Про це в своєму клопотанні вказував детектив НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, попри покладені після внесення застави обов'язки на Цалка про заборону залишати Вишгород (Київська область) без дозволу, він двічі на особистому автомобілі Toyota Land Cruiser 100 2006 року випуску їздив до Києва. Як зазначав детектив, 16 квітня та 15 червня чиновник Держприкордонслужби порушував цей обов'язок. У зв'язку з цим 15 червня на підставі ухвали суду детективи провели обшук автомобіля Цалка, який перебував у Києві на проспекті Степана Бандери 16, на парковці біля ТЦ «Територія мінімальних цін», під час якого також був присутній підозрюваний.

Під час слідчих дій був вилучений автомобіль і ключ від нього, оскільки, на думку детектива, саме транспортний засіб перебуває в прямому причинному зв'язку з порушенням ним обов'язків. У Бюро нагадали, що в серпні 2017 року на цей автомобіль уже був накладений арешт, проте в лютому 2018 року суд його скасував. Детектив просив накласти арешт на автомобіль.

Суддя відмовив у задоволенні клопотання, але зазначив, що порушення обов'язків підозрюваним може стати підставою для зміни запобіжного заходу.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи про розкрадання коштів на проекті «Стіна».

Раніше суд повторно відсторонив чиновника Держприкордонслужби в цій справі. Також Бюро знайшло у фігуранта цього провадження майже 50 тисяч доларів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: