Мінський процес: Україна назвала вимоги до РФ

Читать на русском
Україна поставила вимогу до РФ і представників Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку так званих виборів у ДНР.

Україна поставила вимогу до РФ і представників Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку так званих виборів на окупованому Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це написала перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що на Донбасі буде розгорнута миротворча операціяСказано 22 червня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відбулося чергове засідання тристоронньої контактної групи, в якій Україну представляв радник президента Руслан Демченко.

«Українська сторона поставила вимогу до РФ і маріонеток Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку фейкових, нікчемних «виборів» на окупованому Донбасі», - розповіла Геращенко.

Українські представники звернулися до спецпредставника головуючого в ОБСЄ міністра закордонних справ Італіі, Посла Мартіна Сайдіка, з проханням підготувати спеціальну заяву від головуючої в ОБСЄ країни, в якій чітко зазначити нелегітимність будь-яких виборів на окупованих територіях.

«ОБСЄ має чітко заявити, що вибори в Донецьку і Луганську можуть відбуватися виключно за українським законодавством, згідно стандартів ОБСЄ, під спостереженням незалежних спостерігачів. А фейкові «вибори», які Кремль планує провести на окупованих РФ територіях 11 листопада, не відповідають букві і духу мінських угод, направлені на дестабілізацію ситуації і зрив мирних переговорів», - додала вона

Геращенко уточнила, що вимогу негайно скасувати псевдовибори піднімали не лише на ТКГ, але й в усіх робочих групах.

Також у Держдепі вимагають від РФ скасування «виборів» на окупованому Донбасі.

Раніше бойовики «ДНР/ЛНР» проголосили проведення так званих виборів «голів» і «депутатів парламентів» 11 листопада 2018 року. Крім того, терористи призначили Дениса Пушиліна тимчасовим наступником убитого ватажка «ДНР» Олександра Захарченка.

Як відомо, Порошенко наголосив, що місцеві вибори на тимчасово окупованому Донбасі можуть пройти тільки після виведення російських військ і створення там належних умов безпеки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: