Порошенко прокоментував псевдовибори бойовиків

Читать на русском
Місцеві вибори на тимчасово окупованому Донбасі можуть пройти тільки після виведення російських військ і створення там належних умов безпеки.

Президент України Петро Порошенко наголосив, що місцеві вибори на тимчасово окупованому Донбасі можуть пройти тільки після виведення російських військ і створення там належних умов безпеки.

Про це президент заявив в Києві під час відкриття 15-го щорічного форуму YES-2018, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що на Донбасі буде розгорнута миротворча операціяСказано 22 червня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Порошенко нагадав, що після реалізації Мінських угод Україна зобов'язується провести чесні вільні місцеві вибори, щоб «місцеві громади могли вибрати, як жити, якою мовою розмовляти, але, звісно, в координації з центральними органами влади".

«І ми готові запустити місцеві вибори відразу після того, як будуть виконані всі умови і вимоги безпеки. Ми чотири роки цього чекаємо з боку Росії, хоча б найменшого кроку. Замість цього ми чуємо розмови про незаконні фейкові вибори на окупованих територіях», - цитує Порошенка Інтерфакс-Україна.

Порошенко нагадав, що Україна є унітарною державою і ніколи не прийме зовнішній тиск з метою змінити структуру держави.

«Ні Москва, ні Брюссель, ні Вашингтон не будуть вирішувати, якою бути Україні, це суверенне право українських громадян», - сказав президент.

Раніше бойовики «ДНР/ЛНР» проголосили проведення так званих виборів «голів» і «депутатів парламентів» 11 листопада 2018 року. Крім того, терористи призначили Дениса Пушиліна тимчасовим наступником убитого ватажка «ДНР» Олександра Захарченка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: