В України в контактній групі в Мінську новий представник

Читать на русском
На переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі у вівторок у Мінську Україну представляє дипломат Руслан Демченко.

На переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі у вівторок у Мінську Україну представляє дипломат Руслан Демченко.

Як пише «Слово і Діло», по це в Києві повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, відповідаючи на запитання журналіста агентства «Інтерфакс-Україна».

Чому Кучма пішов із переговорного процесу та що буде з Мінськими угодами?Другий президент України, один із підписантів Мінських домовленостей Леонід Кучма вийшов із переговорної групи.

«Сьогодні відбувається засідання Тристоронньої контактної групи, а також робочих підгруп у Мінську. Сьогодні Україну під час цього засідання представляє дипломат і радник президента Руслан Демченко», –повідомила вона.

Геращенко зазначила, що президент Петро Порошенко пізніше призначить представника України в ТКГ у зв'язку із залишенням цієї посади другим президентом країни Леонідом Кучмою.

Нагадаємо, 2 жовтня Леонід Кучма попрощався в Білорусі з учасниками Мінських переговорів.

3 жовтня представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко повідомила, що новий представник на переговорах щодо Донбасу замість Леоніда Кучми орієнтовно буде призначений за два тижні.

Також стало відомо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив із третім президентом України Віктором Ющенком вихід із СНД та потік зброї через український кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: