Навіщо Путіну «вибори» в «Л/ДНР»?

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Судячи із заяв російського керівництва про відмову та неготовність проводити переговори в Нормандському форматі, очевидно, що наразі в Кремлі хочуть поставити на паузу ще й цей процес.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний аналітик Дмитро Купира, оцінюючи призначення місцевих виборів в ОРДЛО на 11 листопада.

Очевидно, в Путіна поставили собі за мету нівелювати Нормандський формат як переговорний процес, припустив експерт.

«Тобто цей майданчик має припинити своє існування як платформа для розмов про російську агресію проти України. Ймовірно, є кілька причин, чому в Кремлі це роблять. По-перше, вони розуміють, що на п’ятому році вже доведеться відповідати за те, що роблять бойовики, які не припиняють стріляти щодня, попри Мінські домовленості», – зазначив Купира.

По-друге, зараз Росії буде ще складніше вести перемовини, додав він.

Збільшується кількість доказів, що саме РФ є агресором, а на Донбасі, якщо й діють люди, що є українськими громадянами, то лише тому, що Росія повністю контролює й керує всіма процесами, військовими діями, підкреслив аналітик.

На його думку, в РФ уже розуміють всю складність і не мають бажання за це відповідати.

«При цьому, якщо будуть якісь нові переговори, відповідно, будуть нові домовленості, які потрібно виконувати. А якщо їх не виконувати, запуститься черговий раунд санкцій проти РФ, щоб змусити рухати процес. Це Росії точно не потрібно», – пояснив експерт.

Тому РФ хоче поставити Нормандський формат на паузу, уточнив він.

«Таким чином, РФ призначає чергові фейкові вибори й нівелює Нормандський формат» – резюмував Дмитро Купира.

Чи був Захарченко справжньою ціллю для ліквідації, читайте в авторському матеріалі за посиланням.

Додамо, ще минулого року глава держави Петро Порошенко пообіцяв повернути Донбас.

Також Порошенко 22 січня 2014 року пообіцяв провести місцеві вибори на Донбасі, щойно Росія виконає четвертий пункт Мінського меморандуму – закриє кордон і забере підрозділи з території України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: