У Держдепі вимагають від РФ скасування «виборів» на окупованому Донбасі

Читать на русском
В американському Держдепартаменті закликали керівництво Росії дотримуватися Мінських угод і скасувати вибори на Донбасі.
Хізер Ноєрт

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки заявили, що Російська Федерація повинна скасувати незаконні «вибори» на окупованих районах Донецької і Луганської областей.

Про це йдеться в заяві прес-секретаря Держдепу США Хізер Ноєрт, оприлюдненому на офіційному сайті відомства, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, вона закликала Росію приєднатися до України в прагненні до миру. Також Ноєрт заявила, що Росія і підконтрольні їй бойовики досі не виконували зобов'язання з виведення російських військ із України, обміну полоненими тощо.

«Росія і сили, які вона озброює, тренує, які вона спрямовує і разом з якими воює, досі не виконали багаторазові обіцянки припинити ворожі дії, вивести іноземних бійців, обмінятися затриманими, або розпустити незаконні збройні формування. Москва повинна встановити загальне і повне припинення вогню і скасувати незаконні, фіктивні вибори, які вона організовує на підконтрольних Росії територіях на сході України», - йдеться в заяві.

При цьому у Держдепі підкреслили, що США залишаються відкритими до діалогу з РФ з метою відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко прокоментував псевдовибори бойовиків. Раніше спецпредставник Держдепу з питань України Курт Волкер назвав умову для проведення виборів на Донбасі. Він також заявив, що РФ зволікає з питання миротворців на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: