План роботи ВР: проект держбюджету та перейменування двох областей

Читать на русском
Депутати цього тижня мають намір розглянути проект державного бюджету на наступний рік і позбавити недоторканності своїх колег.

Верховна Рада поточного тижня має намір розглянути проект державного бюджету на наступний рік у першому читанні й надіслати до Конституційного суду проекти перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить план роботи ВР на 16-19 жовтня, оприлюднений на сайті парламенту.

До бюджету подали понад 2 тисячі поправок. Кошторис буде «під ялинку»?До держбюджету подали понад дві тисячі поправок. У Мінфіні хочуть розглянути проект бюджету в першому читанні до 20 жовтня, а ухвалити – до грудня.

У вівторок, 16 жовтня, о 12:30 розпочнеться пленарне засідання. В цей час планується розглянути подання генпрокурора на зняття депутатської недоторканності з представників «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

У плані роботи також блок питань екологічної політики, зокрема в другому читанні законопроект про зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему.

Повторно з пропозиціями президента мають намір розглянути законопроект про приватну детективну діяльність. Народні обранці матимуть можливість перейменувати кілька сіл Івано-Франківської, Черкаської та Київської областей.

Середа, 17 жовтня, традиційно стане днем ратифікацій. Планують ратифікувати угоду з Туреччиною про уникнення подвійного оподаткування; з Великою Британією та Північною Ірландією – так само протокол про усунення подвійного оподаткування; з Австрією – про взаємний доступ на ринки праці членів сімей працівників диппредставництв та консульських установ.

Законопроект про кримінальний проступок мають намір розглянути в другому читанні.

У другій половині дня депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

У четвер, 18 жовтня, пленарне засідання у Верховній Раді має розпочатися розглядом у першому читанні проекту державного бюджету на 2019 рік. У порядку денному також президентський проект про зміни до закону про публічні закупівлі, позначений як невідкладний.

Депутати мають намір надіслати до Конституційного суду проекти перейменувань Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Якщо вистачить часу, в другому читанні розглянуть законопроект про установу бізнес-омбудсмена та про діяльність Державного бюро розслідувань.

У пленарну п'ятницю відбудеться година запитань до уряду та зачитають депутатські запити.

Нагадаємо, прем'єр Гройсман вважає, що проект держбюджету України на 2019 рік збалансований і абсолютно реальний.

Як повідомлялося, проект бюджету-2019 передбачає виділення на оборонний сектор майже 210 мільярдів гривень. При цьому витрати на соціальні питання становитимуть 301,8 мільярда гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: