Гройсман розповів, скільки в бюджеті-2019 закладено на енергоефективність

Читать на русском
Наступного року на енергоефективність з державного бюджету буде виділено 2 млрд гривень. Гройсман анонсував оновлення.

Наступного року на енергоефективність з державного бюджету буде виділено 2 млрд гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прем’єр Володимир Гройсман.

За його словами, уряд приділяє значну увагу фінансуванню енергоефективних проектів у держбюджеті-2019.

«1,6 млрд гривень на новий Фонд енергоефективності. Завдяки цим коштам українці зможуть отримати допомогу на обладнання власних осель енергозберігаючими технологіями», - написав Гройсман.

«400 млн на програму «теплі кредити», щоб як громадянам, так і ОСББ було простіше придбати енергозберігаюче обладнання», - додав він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України від 14 вересня схвалив проект державного бюджету на 2019 рік. Згідно з проектом, доходи держбюджету складуть 1,29 трлн гривень. За словами Гройсмана, за рік обсяг бюджетних доходів виросте на 130 млрд гривень.

До бюджету подали понад 2 тисячі поправок. Кошторис буде «під ялинку»?До держбюджету подали понад дві тисячі поправок. У Мінфіні хочуть розглянути проект бюджету в першому читанні до 20 жовтня, а ухвалити – до грудня.

Також у проекті передбачено видатки на оборону в розмірі 209,5 млрд гривень. Відзначимо, що відповідно до закону «Про національну безпеку», обсяги фінансування оборонного сектора повинні становити не менше 5% від ВВП країни в рік.

Як повідомлялося, в бюджеті-2019 витрати на Раду в 2019 році скоротяться на 5%, на президента - на 11%, на уряд - на 16%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: