Які законодавчі ініціативи обіцяли відстоювати в парламенті мажоритарники Одеської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати від одномандатних виборчих округів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми розбирались, які законодавчі ініціативи обіцяли відстоювати у Верховній Раді мажоритарники Одеської області.

В Одеській області 11 мажоритарників, 7 з них дали 17 обіцянок щодо лобіювання різних проектів законів у парламенті. Найбільше зобов’язань узяв на себе Антон Кіссе (ОВО №142, Арциз), який із 4 обіцянок 2 виконав, а одну – провалив.

У своїй передвиборчій програмі Кіссе пообіцяв ініціювати законопроект про новий реальний прожитковий мінімум. Але за чотири роки він не подав жодного законопроекту на цю тему.

Антон КіссеНародний депутат України
Кіссе пообіцяв ініціювати законопроект про новий реальний прожитковий мінімумСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також нардеп мав намір підтримати всі законопроекти щодо заборони всіх проявів цензури. Щоправда, поки йому не випадала така нагода.

Зате нардеп виконав запевнення, що не голосуватиме за проект закону про українську мову. В січні минулого року він заявив, що зареєстрований у Раді законопроект, який передбачає використання виключно української мови в ЗМІ, держустановах та в навчанні, порушує Конституцію та права нацменшин.

Коли 4 жовтня 2018 року парламент ухвалив за основу проект закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№5670-д), Антон Кіссе не голосував за цю ініціативу.

Сергій Ківалов (ОВО №135, Одеса, Приморський район) провалив обіцянку домагатися ухвалення законопроекту про п'ятирічні податкові канікули для одеських підприємців.

«Подав законопроект про податкові канікули. Не знаю, які в нього шанси стати законом, але я докладу максимум зусиль, щоб його ухвалили», – написав він у Facebook.

Нагадаємо, законопроект «Про економічний експеримент на території міста Одеси» нардеп подав 16 січня 2015 року, але документ був відхилений та знятий із розгляду Верховної Ради.

У процесі виконання перебуває обіцянка Ківалова домогтися скасування законодавчих та адміністративних обмежень, що не дозволяють розвиватися Одеському морському порту. Два роки тому нардеп зареєстрував у Верховні Раді 4 законопроекти на цю тему. Два з них відхилені й зняті з розгляду, ще два – опрацьовуються в комітетах.

Василь Гуляєв (ОВО №140, Біляївка) провалив передвиборче зобов’язання домагатися створення Соціального кодексу України. Нардеп не ініціював жодної законодавчої ініціативи з цього приводу.

Запевнення Гуляєва, що законопроект групи «Відродження» щодо посилення соціального захисту родин із дітьми буде ухвалений Верховною Радою, поки не виконане. В квітні відповідний законопроект, поданий депутатською групою, був доопрацьований, його текст з’явився на сайті Верховної Ради. Але Кабмін не ініціював відповідного проекту закону.

Дмитро Голубов (ОВО №136, Одеса, Суворівський район) провалив програмну обіцянку ініціювати законопроекти, спрямовані на розвиток сфери інформаційних технологій. Сам нардеп не зареєстрував жодної власної законодавчої ініціативи. Між тим у парламенті очікують розгляду законопроекти «Про електронні комунікації», а також «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обробки інформації в системах хмарних обчислень» та «Про основні засади гарантування кібербезпеки України».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми писали, чи скасують мажоритарку восени, коли розглядатиметься Виборчий кодекс.

Також «Слово і Діло» повідомляло, які законопроекти обіцяли відстоювати в Раді мажоритарники Тернопільській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: