Комітет Ради визнав законним подання на зняття недоторканності з Вілкула

Читать на русском
Під час засідання голова ГПУ Юрій Луценко описав два епізоди, за якими хочуть перевірити правомірність дій Олександра Вілкула, тому що зараз є підозра порушення ч. 2 ст. 364 ККУ.

Регламентний комітет ВР визнав законним подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула.

Про це повідомляє «Слово і Діло» в понеділок, 8 жовтня.

Чому ГПУ знову просить зняти недоторканність із Вілкула і що з цього вийде?Луценко вніс до Ради прохання про зняття недоторканності з трьох нардепів від Опоблоку – Вілкула, Колєснікова та Дунаєва.

Під час засідання голова ГПУ Юрій Луценко описав два епізоди, за якими хочуть перевірити правомірність дій Олександра Вілкула, тому що зараз є підозра щодо порушення ст. 2 ст. 364 ККУ.

Перший випадок стосується діяльності Вілкула на посаді голови Дніпропетровської ОДА в 2011 році. За словами Луценка, тоді нинішній нардеп видав розпорядження про передачу в інтересах ПАТ «Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат» 15 га і декількох менших ділянок «нібито із земель запасу, а насправді із земель колективної власності» для розширення кар'єру. За словами Луценка, це спричинило збитки державі в сумі на 486 тис. грн.

Другий епізод, за словами генпрокурора, про незаконну заміну земель с/г призначення компанії «Артленд» на інші комерційні потреби. Генпрокурор заявив, що Вілкул міг давати усні вказівки щодо такої заміни призначення земель, в результаті чого держава недоотримала 5 млн 139 тис. грн.

Сам нардеп Олександр Вілкул заявив, що в першому випадку землі були й залишилися державними, однак були землями запасу, а потім перейшли в оренду й держава отримувала гроші за оренду цих земельних ділянок.

«Фірма «Артленд» перевела землі із сільськогосподарського призначення в пасовища. Це зробила не облдержадміністрація під моїм керівництвом, а Дніпропетровська райдержадміністрація, до якої я ані фактично, ані юридично не маю жодного стосунку», – сказав Вілкул.

Вілкул також заявив, що в 2017 році один із суддів дав дозвіл на прослуховування номера телефону, зареєстрованого на нього згідно з контрактом.

Також повідомлялося, що комітет рекомендує Раді позбавити Колєснікова недоторканності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: