Комітет рекомендує Раді позбавити Колєснікова недоторканності

Читать на русском
Парламентський комітет з питань регламенту визнав обґрунтованим подання генерального прокурора.

Регламентний комітет Верховної Ради на засіданні в понеділок, 8 жовтня, ухвалив рішення рекомендувати парламенту розглянути подання генпрокурора Юрія Луценка про притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від «Опозиційного блоку» Дмитра Колєснікова.

Як пише «Слово і Діло», під час засідання голова ГПУ заявив, що нардеп підозрюється у зловживанні владою.

Депутатська недоторканність в Україні та за кордономКраїни, де в депутатів немає недоторканності, можна порахувати на пальцях однієї руки. Чим відрізняється депутатський імунітет по-українськи від світового, дослідили наші аналітики.

За даними подання, в 2012 році, перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, він підписав документи, в результаті чого стало можливим відчуження об'єктів нерухомості – виробничого та лабораторно-побутового корпусів державного підприємства Науково-дослідний і конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Ю. Осадки в Дніпрі.

Сам Колєсніков звинувачення Луценка заперечував, нагадавши, що на той момент ці об'єкти не були в переліку стратегічних.

Рада може розглянути подання на Колєснікова 16 жовтня.

Як повідомлялося, Луценко вніс до Раду подання на Колєснікова та двох його однопартійців 18 вересня. Минулого тижня одного з них, Сергія Дунаєва, Рада відмовилася позбавляти недоторканності. Подання на іншого представника «Опоблоку» Олександра Вілкула комітет ВР розгляне сьогодні.

Нагадаємо, навесні комітет ВР із питань регламенту не дав згоди на розгляд питання про зняття недоторканності з Вілкула та Колєснікова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: