Нові члени ЦВК склали присягу в парламенті

Читать на русском
Новообрані члени Центральної виборчої комісії (ЦВК) склали присягу у Верховній раді України.

Новообрані члени Центральної виборчої комісії (ЦВК) склали присягу у Верховній раді України.

Як інформує «Слово і Діло», про це передає кореспондент «РБК-Україна».

Закон про склад ЦВК: чи є в депутатів підстави звертатися до КСУ та яке рішення може ухвалити судЯкщо народні депутати звернуться до КСУ щодо конституційності закону про збільшення членів ЦВК, суд може ухвалити рішення протягом місяця.

Зазначимо, присягу склали 14 нових членів Центрвиборчкому.

«Присягаю українському народу при здійсненні своїх повноважень у Центральній виборчій комісії дотримуватися Конституції України та законів України, позапартійної позиції, бути чесним, об'єктивним та неупередженим у вирішенні питань, що належать до повноважень комісії, забезпечувати реалізацію та захист виборчих прав громадян та право на участь у референдумі», – йдеться в тексті присяги нардепів.

Нагадаємо, наприкінці вересня Верховна рада призначила новий склад Центральної виборчої комісії. Під час представлення кандидатів голова комітету ВР із питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич зазначив, що протягом перевірки не виявлено підстав для недовіри кандидатам у ЦВК.

«Серед запропонованих кандидатур немає тих, хто працював у попередньому складі Центрвиборчкому, ці кандидати мають великий практичний досвід і досконалі знання українського та міжнародного виборчого права. Всі запропоновані особи є професійними юристами. Крім того, в поданні президента дотриманий принцип гендерної рівності: серед кандидатів представлені 8 жінок і 6 чоловіків», – заявила представник президента у ВР, депутат Ірина Луценко.

Нагадаємо, 18 вересня ВР підтримала в першому читанні за основу та в цілому законопроект №9090 «Про внесення змін до статті 6 закону «Про Центральну виборчу комісію». Закон передбачає, що кількість членів Центрвиборчкому збільшується з 15 до 17.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: