Сапери повністю очистили від снарядів населені пункти навколо Ічні

Читать на русском
За минулу добу, 13 жовтня, сапери очистили від снарядів 15 населених пунктів, розташованих навколо 6-го арсеналу в Ічні Чернігівської області.

За минулу добу, 13 жовтня, сапери очистили від снарядів 15 населених пунктів, розташованих навколо 6-го арсеналу в Ічні Чернігівської області.

Про це повідомляє ДСНС, передає «Слово і Діло».

Вибухи в Ічні: де ще чекати диверсійГарантувати збереження армійських арсеналів із боєприпасами заважає брак оборонного фінансування.

Боєприпаси, які розлетілися в результаті вибухів, прибрали з території Ічні та наступних селищ: Монастирища, Ольшани, Коломійцева, Полови, Колісників, Лісових Сорочинців, Стрільників, Левків, Городні, Тарасівки, Гмирянки, Коршаків, Лучківки та Червоного.

За минулу добу рятувальники обстежили на наявність боєприпасів 5738 домогосподарств, а з початку операції - 10609. За добу вилучено 339 вибухонебезпечних предметів (всього - 1473), відпрацьовано 49 повідомлень від місцевих жителів про виявлення боєприпасів (всього - 230).

Паралельно ДСНС продовжує операцію щодо ліквідації загоряння на артскладах. 13 жовтня спецавіація здійснила 38 скидів води (148 тонн), всього ж з початку робіт на тліючі боєприпаси скинули 702 тонни води. Рятувальники ліквідували пожежу лісової підстилки поблизу села Августівка на площі 0,8 га. У ліквідації техногенної катастрофи було задіяно 586 осіб і 137 одиниць техніки, в тому числі два літаки АН-32П і вертоліт Мі-8.

Нагадаємо, що вибухи на складах боєприпасів поблизу міста Ічня почалися 9 жовтня близько четвертої ранку. У районі пожежі було закрито повітряний простір у радіусі 30 км, призупинено рух автомобілів і потягів. 11 жовтня пожежу було повністю ліквідовано, втім, сьогодні ліквідація наслідків пожежі на артскладах триває. Інтенсивність вибухів, а також кількість осередків тління значно зменшилися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: